Újszülött fotózás

Újszülött fotózás


A fotózás időtartama hozzávetőlegesen 2-3 óra, mely idő alatt több hátteret, különböző kiegészítőket használunk. Az újszülött fotózást a baba maximum 8-12 napos koráig kell megejteni. Ebben az időszakban még könnyebben elkészíthetőek az édesen szundikálós fényképek. Ekkor vagy házhoz megyek hozzátok, vagy eljöhettek hozzám a stúdióba. Ilyenkor igyekszem mindent vinni, de nyilván a stúdióban sokkal több háttér és kellék adott az igazán egyedi fotókhoz. Ha a baba elmúlt két hetes, akkor is fotózhatunk, de akkor már nem garantálható, hogy sikerülnek az édesen alvós képek (olyankor már jön a hasfájás, a tejpöttyök, a hosszabb ébrenlétek, nyűgösebb napok). Tapasztalatom szerint jobb ilyenkor már megvárni a három hónapos kort, amikor a baba már tudatosan mosolyog a szülőkre. Kellékeket (fejpánt, plédek, sapik, pelustakarók…) biztosítok, de természetesen saját kiegészítőkkel és ruhácskákkal is készülhetnek a képek. (Illetve bármilyen ötlet, koncepció megvalósításában szívesen részt veszek.)

Szinte minden alkalommal előfordulnak kisebb balesetek, mikor nem használunk pelenkát. Ez teljesen rendben van. Ez ne zavarjon meg, ne érezd magad emiatt kellemetlenül. Minden használat után tisztításra kerülnek azok az eszközök és kellékek, melyeket használunk a fotózás során. Ne zavarjon ha sír a baba, vagy nehezen megy az altatás. Ha picinek szüksége van nyugtatásra, etetésre megszakítjuk a fotózást. Fontos, hogy a szülők ne legyenek feszültek, mert a babák ezt megérzik.

A fotózás során a legfontosabb a baba biztonsága. Ezért csak olyan képeket készítek, melyek a kicsit nem veszélyeztetik. A fotózás közben a szülők végig a baba mellett lehetnek, figyelve minden kis rezzenését. Folyamatosan egyeztetek fotózás közben, hogy a képek elkészítéséhez milyen eszközöket, pózokat és kiegészítőket használok. Ahhoz, hogy a baba komfortérzete jó legyen fontos a nyugodt környezet, a megfelelő hőmérséklet és a tele pocak, ezért célszerű az etetést közvetlenül a fotózás előtt megejteni. Természetesen a baba igényeihez igazítva, bármikor történhet az etetés fotózás közben is.

Ha szeretnénk testvérfotókat is készíteni, javaslom, hogy a fotózás elején történjen meg, amennyiben a testvér csak 1-3 év körüli (ekkor még talán ők is lelkesebbek, nem fogyott el a türelmük). Nagyobbak esetében már könnyebb a dolgunk. A fotózás időtartamát a baba ritmusa határozza meg, de 2-3 óra biztosan szükséges ahhoz, hogy elkészíthessük a képeket a picurkáról.

Ha úgy döntesz, hogy az újszülött fotókat velem szeretnéd elkészíttetni, akkor kérlek írd meg nekem

  • a baba születésének várható idejét,
  • házhoz menjek, vagy stúdióban fotózzunk,
  • kisfiú vagy kislány lesz, valamint
  • az elérhetőséged.

Amikor már lehet tudni, hogy mikor mentek haza a kórházból egyeztessünk egy időpontot, hogy a képeket néhány napon belül elkészíthessük.

Újszülött babákról készítet képeimet itt tekintheted meg: Újszülött

Kérdések és válaszok Ajánlatot kérek
FacebookTwitterGoogle Gmail