Baba-mama fotózás

Baba-mama fotózás


A Kismama fotózás és az újszülött fotózás csomagok kombinációja.

A kismama fotózásról:

A kismama fotózásra a legjobb a hetedik vagy nyolcadik hónap. Ekkor már elég nagy a pocak, jól fog mutatni a képeken. A fotózás időtartama hozzávetőlegesen kb. 2 óra különbözően megkomponált beállításokkal, különböző kiegészítőkkel, akár több hátteret használva (beltéri fotózás esetén).

Érdemes több váltás ruhát hoznod, egy lezserebb, farmer- póló szettet és egy elegánsabb, pl. tunika- legging szettet. Fontos, hogy ne legyenek a ruhák feltűnő, nagy mintásak, élénk színűek, vagy feliratosak, mert az zavaróan hat a képeken. Inkább natúr színű összeállításokat válogass. Pl. fekete leggings, farmer, fehér póló mindig beválik. A csodás, nőies, gömbölyű vonalaidat legjobban fehérneműben fotózva tudjuk megörökíteni. Érdemes egy fekete és egy fehér, vagy testszínű fehérnemű szettet (melltartó és bugyi) hoznod magaddal. Akár 4-5 átöltözés belefér.

Érdemes kiscipőt, vagy más kis kiegészítőt is előkészíteni. Anyukák esetében javasolt a profi smink, ami egy tökéletes fotó esetén nagyon fontos. Farmer, fehér felső, ing tévedhetetlen darabok. 4-5 átöltözés belefér. Érdemes kiscipőt, vagy más kis kiegészítőt is előkészíteni. Anyukák esetében javasolt a profi smink, ami egy tökéletes fotó esetén fontos.

A kismamákról készített képeimet itt tekintheted meg: Kismama

Az újszülött fotózásról:

A fotózás időtartama hozzávetőlegesen 2-3 óra, mely idő alatt több hátteret, különböző kiegészítőket használunk. Az újszülött fotózást a baba maximum két hetes koráig kell megejteni. Ha a baba elmúlt két hetes, akkor is fotózhatunk, de akkor már nem tudom garantálni, hogy sikerülnek az édesen alvós képek (olyankor már jön a hasfájás, a tejpöttyök, a hosszabb ébrenlétek, nyűgösebb napok). Tapasztalatom szerint jobb ilyenkor már megvárni a három hónapos kort, amikor a baba már tudatosan mosolyog a szülőkre. Kellékeket (fejpánt, plédek, kis sapkák, pelustakarók…) biztosítok, de természetesen saját kiegészítőkkel és ruhácskákkal is készülhetnek a képek. (Illetve bármilyen ötlet, koncepció megvalósításában szívesen részt veszek.) A fotózás a győri stúdiómban történik, ahol lehetőség van mindenre, ami a babával kapcsolatos (etetés, pelenkázás – ezekhez szükésges kellékeket kérlek hozd magaddal). A pici érdekében a stúdióban közel 30 fok van, így javaslom nektek is a lengébb öltözetet, vagy kevesebb ruha viseletét.

A fotózás során a legfontosabb a baba biztonsága. Ezért csak olyan képeket készítek, melyek a kicsit nem veszélyeztetik. A fotózás közben a szülők végig a baba mellett lehetnek, figyelve minden kis rezzenését. A szülőkkel folyamatosan egyeztetek fotózás közben, hogy a képek elkészítéséhez milyen eszközöket, pózokat és kiegészítőket használok. Ahhoz, hogy a baba komfortérzete jó legyen fontos a nyugodt környezet, a megfelelő hőmérséklet és a tele pocak, ezért célszerű az etetést közvetlenül a fotózás előtt megejteni. Természetesen a baba igényeihez igazítva, bármikor történhet az etetés fotózás közben is.

Ha szeretnénk testvérfotókat is készíteni, javaslom, hogy a fotózás elején történjen meg, amennyiben a testvér csak 1-3 év körüli (ekkor még talán ők is lelkesebbek, nem fogyott el a türelmük). Nagyobbak esetében már könnyebb a dolgunk. A fotózás időtartamát a baba ritmusa határozza meg, de 2-3 óra biztosan szükséges ahhoz, hogy elkészíthessük a képeket a picurkáról.

Ha úgy döntesz, hogy az újszülött fotókat velem szeretnéd elkészíttetni, akkor kérlek írd meg nekem

  • a baba születésének várható idejét,
  • házhoz menjek, vagy stúdióban fotózzunk,
  • kisfiú vagy kislány lesz, valamint
  • az elérhetőséged.

Amikor már lehet tudni, hogy mikor mentek haza a kórházból egyeztessünk egy időpontot, hogy a képeket néhány napon belül elkészíthessük.

Újszülött babákról készített képeimet itt tekintheted meg: Újszülött

Kérdések és válaszok Ajánlatot kérek

FacebookTwitterGoogle Gmail